Lletres catalanes des de l'Alguer

Bloc lliure dels estudiants de català de l'Alguer i de Sàsser, a l'illa de Sardenya

dissabte, de març 04, 2006

Neix el CAS, un nou festival de música en català convocat per la Plataforma per la Llengua i altres entitats

Convertir-se en una plataforma de promoció de la música i la cultura en català. Aquest és l'objectiu del CAS 06 (Catalunya Acció Sonora), un festival de música en català que neix ara, tot i que té la seva gènesi en el concert Per la Cultura en Català, que es va celebrar l'any passat per Sant Jordi organitzat per diverses entitats, com la Plataforma per la Llengua, integrades en la Comissió 23 d'Abril. Enguany, la Plataforma per la Llengua i les altres entitats convoquen l'acte, mentre que la Fundació Cultura n'és l'organitzadora. El concert tindrà lloc el pròxim 22 d'abril al Palau Sant Jordi de Barcelona, i hi actuaran grups i intèrprets com la Companyia Elèctrica Dharma, Lax'n'Busto o Gerard Quintana i Joel Joan.

Dos escenaris, set hores de música sense interrupció i una oferta musical que recollirà una àmplia mostra dels diferents estils produïts als Països Catalans, des de la rumba catalana fins al so més indie, passant pel rock, el pop, la cançó d’autor i la cançó popular.

El CAS 06, organitzat per la Fundació Cultura i convocat per la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, Acció Cultural del País Valencià, l'Obra Cultural Balear i la Federació d'Entitats de la Catalunya Nord, neix amb la voluntat de crear una nova cita en el calendari musical català de referència, a Barcelona, la capital dels Països Catalans, i amb l’objectiu d’ampliar encara més l'assistència i repercussió, any rera any, organitzant altres activitats culturals paral·leles.

Més informació a www.cas06.com

Vols a Girona: www.ryanair.com