Lletres catalanes des de l'Alguer

Bloc lliure dels estudiants de català de l'Alguer i de Sàsser, a l'illa de Sardenya

diumenge, de març 19, 2006

València es prepara per cremar les Falles d'enguany

València viu les últimes hores de les Falles de 2006. Avui a la nit es fa la tradicional 'cremà', un espectacle de llum i de foc que marca la fi de les celebracions. El foc destruirà els ninots creats pels fallers durant els últims mesos. I com ja és habitual, la darrera que cremarà serà la guanyadora del premi de la secció especial, Nou Campanar, titulada 'Tot a cent'. És previst que a l'espectacle hi assisteixin milers de persones.

El foc començarà a consumir, en primer lloc, les falles infantils, a partir de les deu del vespre. La darrera serà la falla infantil de la plaça de l'Ajuntament, pels volts de les onze del vespre. A partir de mitjanit, arrencarà la 'cremà' de la resta de Falles. La darrera que veurà com el foc s'escola per tots els racons serà la guanyadora del primer premi de la secció especial. Enguany, i per tercer any seguit, la falla del Nou Campanar s'ha endut el guardó. Es titula 'Tot a cent' i al·ludeix a l'entrada de productes exòtics al món occidental. És la més cara de la història, amb un cost de 600.000 euros i unes dimensions que superen els trenta metres d'alçada.

Sobre les Falles valencianes hi ha unes quantes webs interessants. Per exemple, la de l'Associació d'Estudis Fallers, amb un bon recull documental i gràfic sobre aquesta tradició. O la de Món Faller, un portal de les Falles amb reportatges especials i enllaços. Tot amb tot, no només es fan falles a la ciutat de València, car a a Alzira, Borriana, Dénia, Gandia i altres pobles de l'Horta i del Camp de Túria també se'n fan.

Seguiu "la cremà" avui, a partir de les 22:00h, en directe, a través d'internet.